Wandelcoaching

Wanneer ik echt tot rust wil komen en wil nadenken dan ga ik wandelen. Juist dan merk je dat je lichaam en geest zich ontspant. Nieuwe energie en nieuwe ideeen vinden hun weg.

Wanneer ik samen met iemand anders wandel komen de gesprekken vanzelf. Goede gesprekken. Tijdens deze wandelingen worden dingen duidelijk, worden er beslissingen genomen, knopen door gehakt en worden afspraken gemaakt.

Voor een eerlijke, heldere feedback nodig ik je uit om eens mee te komen wandelen. Om je leven te delen met een onafhankelijk, onpartijdig iemand. Met iemand die serieus naar je luistert zonder te oordelen.

AddThis Social Bookmark Button

Training in leven

 
Waarom? Leven is een kunst. Echt jezelf zijn, je eigen leven leiden, dat gaat niet vanzelf. We hebben allemaal een bepaald gedrag aangeleerd. Vaak nuttig en noodzakelijk. Maar helaas zijn we hiermee ook een stuk van onszelf kwijt geraakt.

Waar zijn onze dromen gebleven? Wie ben jij? In hoeverre laat je je leven bepalen door je omgeving, vrienden, gezin? Of door verlangens die nooit volledig bevredigd zullen worden zoals het verlangen naar geld, macht, bezit, avontuur, enz.

Waar is jou leven op gebaseerd? Bouw je op vaste grond of op drijfzand?

Een training in leven duurt ongeveer anderhalf uur. Deze training is interactief en ontspannen. Je wordt aan het denken gezet over jezelf en wat voor jou belangrijk is. Dit kan wel eens confronterend zijn, maar heeft altijd een positieve uitwerking.

Deze training geef ik samen met enkele poppen en een aantal andere items om onderwerpen te verduidelijken.

Deze training is in de eerste instantie opgezet voor bedrijven, maar ook erg geschikt om als les op een middelbare of hogere school te worden aangeboden. Dit onderwerp komt meestal niet op deze manier voor in studieboeken.

Ik maak gebruik van veel onderwerpen die worden genoemd in de bekende leiderschapsboeken van Covey.

AddThis Social Bookmark Button
 

Personeel tevredenheids onderzoek

Training/advies voor bedrijven.

Enig idee of je personeel zijn of haar werk met plezier doet?

Vaak is het zo dat hoe groter je bedrijf is, hoe minder je van je personeel weet. Zolang het personeel naar behoren het werk doet is het toch goed?

Maar klopt dit wel? Ben je misschien niet te snel tevreden? Zou je personeel niet meer kunnen dan dat je verwacht?

Er is onderzoek gedaan naar bedrijven die het goed doen. Wat is het geheim? Hoe kan het dat bepaalde bedrijven groei laten zien terwijl het merendeel van de bedrijven in dezelfde branche juist krimpen?

In alle goed presterende bedrijven was het personeel betrokken en zeer gemotiveerd. Ze voelden zich serieus genomen, er werd naar hen geluisterd.

Merkt u een bepaalde spanning onder het personeel? Onderling, of vanwege werkdruk? Wordt er gepraat over elkaar in plaats van met elkaar? Is er geen duidelijke leiding, worden beslissingen eindeloos besproken en uitgesteld?

Vraag me een keer om langs te komen om dergelijke zaken te bespreken. Door middel van observeren en bespreken is er vaak veel te verbeteren.

Een dergelijke training/advies zal meerdere dagen in beslag nemen. In de eerste instantie door een dag samen met het betreffende personeel op te trekken in een ontspannen sfeer waar opdrachten moeten worden gedaan. Denk hierbij aan een GPS tocht, fietsspeurtocht, dropping, zeiltocht, enz.

Hierna zal er nog een dag (deel) besproken worden wat er is geobserveert en wat er veranderd kan worden. Poblemen of knelpunten zullen worden uitgesproken.

Ook voor bedrijven die het goed doen is een dergelijke training zeer nuttig. Vooral om te kijken hoe er met minder stress meer kan worden gepresteerd.

AddThis Social Bookmark Button 

Vredestichter

Romeinen 14:19 Doe datgene wat de vrede ten goede komt, laten wij steeds het beste voor elkaar zoeken.

Soms kom je er niet uit. Conflict met een collega, concurrent, gemeentelid, vriend of familie. In dergelijke gevallen kan een onafhankelijke derde partij tot groot nut zijn. Het liefst voordat men naar een rechter stapt. Een toenadering samen met een 'vredestichter' kan in veel gevallen tot een oplossing leiden die voor alle partijen gunstig uit pakt. Op deze manier kan men zich veel emotionele en eventueel financiele schade besparen.

Ik ben bereid om met een praatstok en een ruime ervaring  langs te komen om alle voorkomende problemen bespreekbaar te maken. Dit zal op een serieuse manier gebeuren met gepaste humor.

Behalve een praatstok neemt Roelof een of meerdere buikspreekpoppen mee. Hiermee kan hij een situatie naspelen en oplossingen laten zien. Een pop kan en mag meer dan dat een trainer zou kunnen doen. Met een pop is alles bespreekbaar en blijft het toch luchtig.

AddThis Social Bookmark Button